Musik 2017-11-13T12:55:34+00:00

För alla framtida musiker

Profilen är främst pop- och rockinriktad och är till för dig som brinner för att spela och skriva musik.

Du arbetar med dina produktioner i en professionell inspelningsstudio med den senaste tekniken. Utbildningen ger en stark musikalisk och teknisk grund för dig som satsar på en framtid som sångare eller musiker.

Du som vill söka till Musik

1. Du som bor i Östergötland anmäler dig på webbsidan www.gymnasiestudera.se

Om du bor utanför Östergötland, gör du ditt gymnasieval via din hemkommun. (Ansökningskod: ESMUS)

2. Du anmäler dig till antagningsprov hos oss genom att fylla i formuläret som finns på den här sidan.

SISTA ANSÖKNINGSDAG ÄR 15 FEBRUARI

Antagningsprov Musik
Du som söker till profilen Musik får göra ett färdighetsprov där du framför en valfri låt samt ett enklare gehörsprov. Ta med noter eller ackord om du vill att vi ska kompa dig. Du kan även spela till en bakgrund (CD eller mp3) eller kompa dig själv om ditt huvudinstrument är sång. Du får också möjlighet att berätta om tidigare erfarenheter och ställa frågor om skolan och utbildningen. Provet äger rum på Film & Musikgymnasiet.

Poäng
Vid varje delprov får du träffa skolans lärare inom respektive ämne. Vi gör minnesanteckningar och poängsätter dina prestationer. Maxpoäng för hela provet är 320 poäng. Till detta läggs poängvärdet av ditt grundskolebetyg (max 320 poäng).
Totalt kan du alltså som mest få 640 poäng. Summan av betyg och prov utgör ditt jämförelsetal vid antagningen. Denna uträkning görs av Gymnasieantagningen. Observera att den första antagningen grundar sig på julbetyget, och är preliminär.

Formulär för ansökan

Ditt förnamn (obligatorisk)

Ditt efternamn (obligatorisk)

Ditt personnummer (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Utdelningsadress (obligatorisk)

Postnummer och ort (obligatorisk)

Mobilnummer (obligatorisk)

Engelska 7100p
Estetisk kommunikation 2100p

Felicia Flack

Jag och några till från Film & Musikgymnasiet startade ett bolag (Crazy Pictures) på studentdagen och vi är nu fem killar som lever på att göra film, reklam och tv, dokumentär också.

Nästan alla på Crazy Pictures gick på film och musik och det är en jättebra mötesplats för att träffa människor som är likasinnade.

Jag valde en Filminriktning för att jag ville göra film och vara seriös med det och Film & Musikgymnasiet kändes som en skola som satsat på det.

Väldigt bra ställe att få tid till att göra film och testa på och känna vad man verkligen vill göra! Gillar också konceptet med friskola, man har mer att säga till om eftersom det är färre led till den som bestämmer. Skolan är väldigt öppen också för förbättringar.

Just nu arbetar jag med Crazy Pictures och vi siktar på att göra reklamfilmer, kortfilmer och långfilmer i fortsättningen. Allt vi gjort har givit mig väldigt mycket även om det inte alltid varit kul, men man kan se det lite som en utbildning. Det är väldigt roligt för det mesta, att få bygga upp ett företag med sina vänner. Kan vara farligt kul ibland för man lever nästan för mycket.

Fritid finns det det inte så mycket av, jag försöker att hitta på nåt annat än film.

Lina Pettersson

Lever min dröm och jobbar som bildretuschör och fotoassistent på reklambyrån Leon AB och fotar massvis privat.

Utan tvekan! När jag sökte var det film jag tänkte satsa på, men det övergick sakta men säkert till stillbilder och Photoshop som jag då hade lekt en del med hemma. Roliga och givande lektioner blandat med mycket feedback från lärarna har hjälpt mig att bli den jag är idag, vilket jag är mycket glad för!

Tänkte faktiskt skippa gymnasiet från början, men efter ett besök på skolan så var jag fast. De härliga lokalerna, den moderna utrustningen strålade trivsel och utveckling. Och det visade sig att min ansökan till Film & Musikgymnasiet skulle bli det bästa val jag gjort.

Stämningen, möjligheterna, lärarna!

Inte nödvändigtvis bli bäst, men störst inom fotograferandet.

Fota, fota, fota, fota, fota.

Vår produktionsteknik

Vi ger dig de bästa möjligheterna att utvecklas inom din valda profil!
För att göra musikproduktioner behövs förstås både kreativitet och inspiration. Vi på Film & Musikgymnasiet vill att våra elever ska ha möjlighet att få använda den bästa tekniken för att inspireras och entusiasmeras i sitt vardagliga skolarbete.

Evenemang under läsåret

Lunchkonsert

På Film & Musikgymnasiet arrangeras lunchkonserter under hela året.

Konserterna äger rum på vår scen Havet och det är i huvudsak våra egna elever som står i rampljuset, men även andra akter bjuds in. Lunchkonserterna är ett sätt för eleverna att redovisa sina projekt men också en öppen scen för spontana framträdanden. Konserterna samlar alltid en stor publik som ger härligt positiv respons. Det är ett naturligt och mycket uppskattat inslag på skolan.

Ensemblekonsert

En kväll i december kommer skolans musikelever hålla konsert med låtar från olika genrer på stora scenen på Dynamo.

Elever som läser kursen Ensemble arrangerar konserten och alla är hjärtligt välkomna. Under läsåret kommer flera konserttillfällen att dyka upp, och stora delar av kurserna är att utveckla sitt scenspråk inför publik. Det är viktigt att få packa in sig i en turnébuss, åka med kompisarna och leverera musik i andra sammanhang än de vanliga!

Var: Dynamo, Norrköping
När: Meddelas på hemsidan