Morgondagens berättare

FILM & VISUELL DESIGN ÄR EN PROFIL INOM INRIKTNINGEN ESTETIK OCH MEDIA. HAR VI SKAPAT EN PROFIL FÖR DIG SOM GÄRNA UTVECKLAR DIG INOM RÖRLIG BILD OCH VISUELL KOMMUNIKATION

Inom film kommer du lära dig processen för olika typer av produktioner – spelfilm, reportage, dokumentär och reklamfilm. Du kommer att lära dig att skapa, spela in och redigera film, göra animeringar och producera TV. Helt enkelt hantverket inom skapande, produktion, inspelning och distribution.

Hannes Krantz

Jag och några till från Film & Musikgymnasiet startade ett bolag (Crazy Pictures) på studentdagen och vi är nu fem killar som lever på att göra film, reklam och tv, dokumentär också.
Nästan alla på Crazy Pictures gick på film och musik och det är en jättebra mötesplats för att träffa människor som är likasinnade.
Jag valde en Filminriktning för att jag ville göra film och vara seriös med det och Film & Musikgymnasiet kändes som en skola som satsat på det.
Väldigt bra ställe att få tid till att göra film och testa på och känna vad man verkligen vill göra! Gillar också konceptet med friskola, man har mer att säga till om eftersom det är färre led till den som bestämmer. Skolan är väldigt öppen också för förbättringar.
Just nu arbetar jag med Crazy Pictures och vi siktar på att göra reklamfilmer, kortfilmer och långfilmer i fortsättningen. Allt vi gjort har givit mig väldigt mycket även om det inte alltid varit kul, men man kan se det lite som en utbildning. Det är väldigt roligt för det mesta, att få bygga upp ett företag med sina vänner. Kan vara farligt kul ibland för man lever nästan för mycket.
Fritid finns det det inte så mycket av, jag försöker att hitta på nåt annat än film.

Daniel Pettersson