Film & Musikgymnasiet på distans

På grund av det rådande läget bedriver vi nu distansundervisning på Film & Musikgymnasiet. Eleverna följer sina vanliga scheman men kopplar upp sig hemifrån till våra lärares lektioner varje dag istället för att vara på plats i klassrummen.

Veckorna innan Folkhälsomyndigheten gick ut med sina rekommendationer kring distansundervisning, hade vi på Film & Musikgymnasiet börjat förbereda oss för den dag då detta eventuellt skulle kunna bli verklighet.  

Sen mer än två veckor tillbaka har våra elever kunnat studera på distans. De följer sitt vanliga schema och kopplar upp sig via dator eller mobil för att delta i våra lärares lektioner. Vi på Film & Musikgymnasiet är övertygade om att det är viktigt att bibehålla rutinerna för en skoldag fast arbetet sker hemifrån. Skolans personal finns tillgänglig för elever och vårdnadshavare precis som vanligt.  

Situationen med distansundervisning har dock påverkat möjligheterna att kunna genomföra våra evenemang som det var tänkt. Vi är påhittiga och förtjusta i kreativa lösningar så på något sätt löser det sig. Vissa evenemang kommer att genomföras senare eller ändra karaktär. Håll utkik efter ny information. 

Just nu är skolan låst och vi tar bara emot föranmälda besökare. Elever som behöver låna utrusning eller få hjälp med något hör av sig till mentor eller ansvarig lärare. Du som inte är elev eller vårdnadshavare och ändå vill komma i kontakt med oss kan mejla vår administratör Annelie Lemon och/eller vår rektor Mia Björkenborn.
 

  • Undervisningen sker på distans via Microsoft Teams och OneDrive
  • Eleverna följer sitt ordinarie schema, information om respektive kurs finns på Schoolsoft
  • Vår personal är tillgänglig som vanligt under skoltid via mejl, Teams och telefon

 

Ta hand om er, var rädda om er själva och varandra!

För mer information gå till Folkhälsomyndigheten