VÅRA MUSIKALER

Ända sedan skolan startades för mer än femton år sedan, har vi varje läsår gjort flera olika teater- och musikaluppsättningar. Varje vår uppträder våra tvåor med en större musikal. Nedan kan du se alla affischerna genom åren!

Törnrosa, 2021

1981 satte en inte helt okänd musikprofil i Norrköping, Bo Wastesson, upp sin nyskrivna musikal TÖRNROSA på Folkborgen. I år är det exakt 40år sedan urpremiären. Film & Musikgymnasiet uppmärksammar detta genom att sätta upp en nyproduktion med manusbearbetning, ny koreografi och en sprakande show!

I föreställningen bjuds det på komedi, snabba vändningar och en rejäl dos 80-tal!

Normal -en musikal, 2020

Normal -en musikal är en nyuppsättning från 2014. Musikalen handlar om normer och normalitet och sökandet efter vem man är. Lille Maluma och hans tvilling Takete ger sig ut på en livsresa och letar efter normkostymen. På vägen träffar de ett antal människor i olika sammanhang som försöker övertyga dem om att just deras sätt att vara är det rätta sättet att vara på och till sist drar Maluma en slutsats…

Café Amour, 2019

Stans mysigaste café där kärleken gror. På Café Amour möter vi stadens olika människor och deras vardagsliv. En skara människor med olika drömmar och mål som har caféet som sin medelpunkt och andra vardagsrum. Men när caféet hotas av nedläggning måste invånarna i staden gå samman och rädda caféet från undergång.

VIRUZZZ, 2018

VIRUZZZ… är ett band som onekligen har en speciell image, en ganska rå och köttig sådan. Bandet består av sju medlemmar: Luxina, Ira, Superbia, Indivia, Accedia, Gulang, Avari… har ni hört namnen förr? Varje namn har varsin färg… och representerar en dödssynd… vällust, vrede, högmod, avundsjuka, lättja, frosseri och girighet…

Börja titta här!

ILIFE, 2017

Vi får följa 17-åriga Lisbeth, som är på väg att ta klivet in i vuxenlivet i 1950-talets San Fransisco. Hon är kvinna och teknikintresserad, vilket inte alltid var en självklar kombination på den tiden. Men det har ju förändrats rejält sedan dess! Eller… Lisbeth gör en skaplig resa, såväl geografiskt som mentalt och får uppleva, hör och häpna, Norrköping 2017. Utvecklingen har gjort fantastiska framsteg på alla fronter, inte minst inom telefoni, kommunikation och sociala medier. Men ibland, ibland kanske verkligheten är lite för skruvad för att vara sann!

På scenen får vi se våra andraårselever som går inriktningen Scen och Artist gestalta denna musikal och vi får, som vanligt, ta del av lite skratt, lite sång, lite dans, lite allvar.

S-M-A-R-T, 2016

Vi befinner oss så där en 50 år in i framtiden och internationella forskarteam har äntligen kommit till den tidpunkt då det är dags att sjösätta projekt ”AITOPIA” …den första utvecklingsenheten står redo att ta emot ett antal noga utvalda ungdomar för en sista finslipning och analys med hjälp av AILA, den absolut mest utvecklade teknik som finns att tillgå.  Sedan kan det nya AITOPIA bli en möjlig verklighet!

AITOPIA, där allt och alla kommer att leva i fullständig harmoni… och lycka… eller?

Börja titta här!

HÄXHAMMAREN, 2015

Det är viktigt att reagera när vi upplever diskriminering, odemokratiskaprocesser och när de mänskliga rättigheterna kränks! I linje med höstens samverkansprojekt med Byrån mot diskriminering bestämde vi oss för att i år ta upp en musikal vi spelade för fyra år sedan. Häxhammaren visar vad som händer när man”glömmer bort” att tillämpa ett etisk och humanistiskt förhållningssätt. Musikalen framförs med en rejäl dos dramatik, en del komik samt dans- och sångnummer som heter duga! Eleverna i ämnet Estsetisk kommunikation 2 arbetar på och runt om scenen medan elever i kursen Drampedagogik stöttar scenprocesserna med övningar och tips. Titt som tätt ser vi elever från andra kurser också dyka upp i sammanhanget – ett projekt som engagerar många – inte minst publiken!

NORMAL, 2014