VÅRA MUSIKALER

Ända sedan skolan startades för mer än tio år sedan, har vi varje läsår gjort flera olika teater- och musikaluppsättningar. Varje vår uppträder våra tvåor med en större musikal. Nedan kan du se alla affischerna genom åren!

VIRUZZZ, 2018

VIRUZZZ… är ett band som onekligen har en speciell image, en ganska rå och köttig sådan. Bandet består av sju medlemmar: Luxina, Ira, Superbia, Indivia, Accedia, Gulang, Avari… har ni hört namnen förr? Varje namn har varsin färg… och representerar en dödssynd… vällust, vrede, högmod, avundsjuka, lättja, frosseri och girighet…

Börja titta här!

ILIFE, 2017

Vi får följa 17-åriga Lisbeth, som är på väg att ta klivet in i vuxenlivet i 1950-talets San Fransisco. Hon är kvinna och teknikintresserad, vilket inte alltid var en självklar kombination på den tiden. Men det har ju förändrats rejält sedan dess! Eller… Lisbeth gör en skaplig resa, såväl geografiskt som mentalt och får uppleva, hör och häpna, Norrköping 2017. Utvecklingen har gjort fantastiska framsteg på alla fronter, inte minst inom telefoni, kommunikation och sociala medier. Men ibland, ibland kanske verkligheten är lite för skruvad för att vara sann!

På scenen får vi se våra andraårselever som går inriktningen Scen och Artist gestalta denna musikal och vi får, som vanligt, ta del av lite skratt, lite sång, lite dans, lite allvar.

S-M-A-R-T, 2016

Vi befinner oss så där en 50 år in i framtiden och internationella forskarteam har äntligen kommit till den tidpunkt då det är dags att sjösätta projekt ”AITOPIA” …den första utvecklingsenheten står redo att ta emot ett antal noga utvalda ungdomar för en sista finslipning och analys med hjälp av AILA, den absolut mest utvecklade teknik som finns att tillgå.  Sedan kan det nya AITOPIA bli en möjlig verklighet!

AITOPIA, där allt och alla kommer att leva i fullständig harmoni… och lycka… eller?

Börja titta här!

HÄXHAMMAREN, 2015

Det är viktigt att reagera när vi upplever diskriminering, odemokratiskaprocesser och när de mänskliga rättigheterna kränks! I linje med höstens samverkansprojekt med Byrån mot diskriminering bestämde vi oss för att i år ta upp en musikal vi spelade för fyra år sedan. Häxhammaren visar vad som händer när man”glömmer bort” att tillämpa ett etisk och humanistiskt förhållningssätt. Musikalen framförs med en rejäl dos dramatik, en del komik samt dans- och sångnummer som heter duga! Eleverna i ämnet Estsetisk kommunikation 2 arbetar på och runt om scenen medan elever i kursen Drampedagogik stöttar scenprocesserna med övningar och tips. Titt som tätt ser vi elever från andra kurser också dyka upp i sammanhanget – ett projekt som engagerar många – inte minst publiken!

NORMAL, 2014

Musikalen Normal, handlar om normer och normalitet och sökandet efter vem man är. Lille Maluma och hans tvilling Takete ger sig ut på en livsresa och letar efter normkostymen. På vägen träffar de ett antal människor i olika sammanhang som försöker övertyga dem om att just deras sätt att vara är det rätta sättet att vara på och till sist drar Maluma en slutsats…vilket i sin tur leder till ett lite sorgligt avsked…Sång, dans, teater, liveorkester, skratt, vackra kostymer från Östgötateatern, gråt, ilska i vanlig ordning – VÄLKOMNA!

Titta på Akt 1Titta på Akt 2

VIRUZZZ, 2013

VIRUZZZ… är ett band som onekligen har en speciell image, en ganska rå och köttig sådan.

Bandet består av sju medlemmar: Luxina, Ira, Superbia, Indivia, Accedia, Gulang, Avari… har ni hört namnen förr? Varje namn har varsin färg… och representerar en dödssynd… vällust, vrede, högmod, avundsjuka, lättja, frosseri och girighet…

Titta på Akt 1Titta på Akt 2

ILIFE, 2012

I musikalen iLife får vi följa 17-åriga Lisbeth, som är på väg att ta klivet in i vuxenlivet i 1950-talets San Fransisco. Hon är kvinna och teknikintresserad, vilket inte alltid var en självklar kombination på den tiden. Men det har ju förändrats rejält sedan dess! Eller…

Lisbeth gör en skaplig resa, såväl geografiskt som mentalt och får uppleva, hör och häpna, Norrköping 2012. Utvecklingen har gjort fantastiska framsteg på alla fronter, inte minst inom läkarvetenskapen och utbildningsväsendet. Men ibland, ibland kanske verkligheten är lite för skruvad för att vara sann! Eller..

Titta på Akt 1Titta på Akt 2

TÖRNROSA, 2011

1981 satte en inte helt okänd musikprofil i Norrköping; Bosse Wastesson upp sin nyskrivna musikal TÖRNROSA på Folkborgen. Deltagarna var då ett gäng ungdomar med teater , dans– och sångdrömmar.  Idag mer än 30 år senare har ett flertal av dessa etablerat sig inom underhållnings – och kultursektorn, på olika sätt och lite varstans i landet. 2011 års uppsättning blir en klassisk men kanske något mer komisk Törnrosa i första akten och i andra – ja, då blir det väldigt mycket 80-tal, på många sätt.

HÄXHAMMAREN, 2010

I den lilla byn Ullheda går livet sin gilla gång. En by med gott anseende, där många både kan läsa och skriva och där många kvinnor som förlorat sina män i kriget, visar både kraft och förmåga att ta hand om sin egen och sina barns försörjning. Bettina och hennes vän Malin går till marknaden, Bettina är förälskad och inte ett orosmoln syns på himmelen. Men…i det fördolda planeras fruktansvärda saker som slår sönder hela den idylliska tillvaron för alla i byn.

”Häxhammaren” – en nyskriven musikalföreställning som visserligen utspelar sig på 1600-talet men som onekligen kan kännas aktuell i vissa avseenden. Sång, musik, dans, komik, romantik och ond, bråd död med Film-och musikgymnasiets andraårselever.

Titta på Akt 1Titta på Akt 2

HIGH SCHOOL MUSICAL, 2009

Musikalen hade Sverigepremiär detta år. Här får publiken avnjuta ett fyrtiotal fantastiska FMG-elever i åk 2 och 3 som har arbetat med produktionen i sina olika kurser. I föreställningen får vi avnjuta en samling karaktärer som återberättar hur de, ca tio år efter att de slutat gymnasiet, upplevde den tiden. En salig blandning av sorgliga, otäcka, romantiska, hysteriska och inte minst skrattretande minnen presenterat i form av sång, dans, dialoger och monologer allt ackompanjerat av vår eminenta liveorkester.

THE PIRATE MUSICAL, 2008

THE WIZZ, 2007

Att drömma och våga är en förutsättning för att arbeta på scenen, så vad kan då passa bättre än att sätta upp ”The Wiz”, baserad på boken Trollkarlen från Oz av L . Frank Baum. Alla våra tvåor samverkan på och runt scenen, för att få till denna musikal på Kulturkammaren, i maj 2007. Trollkarlen från Oz som handlar om flickan Dorothy och hennes resa efter det att en tornado fört henne till landet Oz. Där ska hon försöka finna trollkarlen som hon tror kan hjälpa henne att komma hem igen. På vägen träffar hon fågelskrämman som saknar en hjärna, plåtmannen som saknar ett hjärta och lejonet som saknar mod. Tillsammans tar de den gyllene vägen till trollkarlen, men det ska visa sig att den kantas av många faror och hinder.

GANGSTER – THE MUSICAL, 2006

Den första FMG-musikalen skrevs utifrån filmen Angels with Dirty Faces – en amerikansk långfilm från 1938. I huvudrollerna träffar vi Rocky Sullivan och Jerry Connolly, två tuffa grabbar som växte upp i den hårdaste delen av New York – Hell’s Kitchen. I tidig ålder skickas Rocky till en skola där han lär sig hur man blir en första klassens skurk. Jerry, som flytt undan lagen, bestämmer sig istället för att börja leva ett mer laglydigt liv och blir präst. I vuxen ålder träffas Rocky och Jerry igen i sina gamla kvarter där en kvinnlig gangsterdrottning nu regerar. Dessutom blommar andra gamla minnen upp i form av en forna kärlek, som det absolut inte finns tid för i nuläget.

Gangster är en humoristiskt och actionladdad musikal som växelvis utspelar sig på scenen och på bioduken. I en naken källarlokal med minimalistisk rekvisita och kritstrecksrandiga kostymer infinner sig också den rätta gangsterkänslan.