Utlysning av tjänst: Lärare i musik till estetiskt gymnasium

Verksamhetsbeskrivning
Film & Musikgymnasiet är ett renodlat estetiskt gymnasium, beläget mitt i Norrköpings inspirerande industrilandskap. Skolan har funnits sedan 2004 och präglas av kreativitet och samarbete. På Film & Musikgymnasiet finns inriktningarna musik (Scen & artist, samt Musik) och estetik och media (Ljudproduktion, Film & visuell design, samt Skrivande). Vi har även ett fåtal elever som läser Introduktionsprogrammet. Skolan har 150 elevplatser och ca 20 anställda. Huvudman är Studiefrämjandet Östergötland, som driver skolan helt utan vinstintresse och med folkbildning som pedagogisk grundidé. Studiefrämjandet är ett ideellt, partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund med verksamhet i hela landet. Film & Musikgymnasiet är den enda gymnasieskola som drivs av Studiefrämjandet. Sedan 2018 har försteläraruppdrag på skolan varit inriktade mot förebyggande och hälsofrämjande elevhälsoarbete.

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa i kurserna Ensemble med körsång, med fokus på ensemble, Instrument & Sång 1 och 2 (trummor och bas) och Gehörs- & Musiklära 1. Mentorskap ingår i tjänsten. Eventuellt kan undervisning i andra ämnen också komma att vara aktuellt, beroende på behörighet, intresse och behov i verksamheten. Vi ser gärna att du har en bred musikalisk bakgrund, är van att jobba i konsertprojekt och gärna kopplar ihop teori med det praktiska i undervisningen. Samarbete är för dig något spännande, konstruktivt och naturligt. Du är lyhörd och flexibel i mötet med eleverna, genuint intresserad av kommunikation och av att bygga relationer till så väl elever som kollegor.

Utbildning/Erfarenhet
Vi söker en utbildad lärare med behörighet att undervisa i de musikämnen som nämnts ovan. Vi ser gärna att du som söker har några års erfarenhet av yrket.

Rekrytering sker löpande.