Bli en mästare i studion

PROFILEN LJUDPRODUKTION ÄR FÖR DIG SOM BRINNER FÖR ATT SKAPA MUSIK SAMT ATT GÖRA LJUDPRODUKTIONER

Inom profilen Ljudproduktion lär man sig musik- och röstinspelning i studio, mixning och editering i professionella musikprogram, ljudläggning för film och datorspel samt DJ-mixning. Eleverna jobbar också med grundläggande journalistik, liveradiosändning i radiostudio och pod/webbradio.

Här kan du utveckla din musikaliska ådra parallellt med att du får en djupare inblick i hela den kreativa process som musikproduktioner innebär. Oavsett om musiken ska framföras på en scen, i en film eller annat media. Vi ger dig en teoretisk plattform för text- och låtkomposition och du utövar musiken i ensembleform. Du arbetar med dina produktioner i en professionell inspelningsstudio med den senaste tekniken.

Sanna Davidsson

Efter gymnasiet valde jag att jobba medan jag bestämde mig för vad jag ville göra och nu har jag äntligen tagit mig i kragen för att så småningom nå mina mål. Jag läser digital bildproduktion på Blekinge tekniska högskola.
Film & Musikgymnasiet är inte bara en skola, det är en spark i baken för att ta sig mot framtiden! När jag valde utbildning var jag som många andra osäker och förvirrad, men jag har aldrig ångrat mitt val. Att få chansen att prova på många olika områden inom media gjorde att jag hittade många kreativa sidor hos mig själv som jag inte visste fanns.
Från första början var jag lite rädd för att börja på en liten skola med färre elever. Jag tänkte lite att en mindre skola och färre elever betydde mindre fart och fläkt. Motsatsen bevisades ganska snart med uppträdanden, videoprojekt och radioprogram. Bemötandet av lärare och den värmen som fanns på skolan var nog så pass stor eftersom vi hade färre personer att ta hand om och dessutom tog vi alla hand om varandra. Jag kände mig aldrig som en i mängden på skolan.
De tre bästa sakerna med film och musik. Gemenskapen och det personliga bemötandet. Möjligheten att utvecklas utifrån individuella kunskaper och mål. Utbildningen är skitkul!
I framtiden vill jag starta eget företag och hjälpa andra företag och privatpersoner med allt från logotyper till musikvideos.
När jag är ledig från skolan är jag ute och fotar, målar, animerar eller designar hemsidor/bloggar. Jag har lyckats behålla mitt musikintresse också så finns det tid spelar jag in någon låt och delar med mig av till mina vänner och min familj.

Jimmy Hertzman