För alla framtida musiker

Profilen är främst pop- och rockinriktad och är till för dig som brinner för att spela och skriva musik.
Du arbetar med dina produktioner i en professionell inspelningsstudio med den senaste tekniken. Utbildningen ger en stark musikalisk och teknisk grund för dig som satsar på en framtid som sångare eller musiker.

Du som vill söka till Musik:

1. Du som bor i Östergötland anmäler dig på webbsidan www.gymnasiestudera.se

Om du bor utanför Östergötland, gör du ditt gymnasieval via din hemkommun. (Ansökningskod: ESMUS)

2. Du anmäler dig till antagningsprov hos oss genom att fylla i formuläret som finns på den här sidan.

SISTA ANSÖKNINGSDAG ÄR 15 FEBRUARI

 

Antagningsprov Musik
Du som söker till profilen Musik får göra ett färdighetsprov där du framför en valfri låt samt ett enklare gehörsprov. Ta med noter eller ackord om du vill att vi ska kompa dig. Du kan även spela till en bakgrund (CD eller mp3) eller kompa dig själv om ditt huvudinstrument är sång. Du får också möjlighet att berätta om tidigare erfarenheter och ställa frågor om skolan och utbildningen. Provet äger rum på Film & Musikgymnasiet.

Poäng
Vid varje delprov får du träffa skolans lärare inom respektive ämne. Vi gör minnesanteckningar och poängsätter dina prestationer. Maxpoäng för hela provet är 320 poäng. Till detta läggs poängvärdet av ditt grundskolebetyg (max 320 poäng).
Totalt kan du alltså som mest få 640 poäng. Summan av betyg och prov utgör ditt jämförelsetal vid antagningen. Denna uträkning görs av Gymnasieantagningen. Observera att den första antagningen grundar sig på julbetyget, och är preliminär.

Ditt förnamn (obligatorisk)

Ditt efternamn (obligatorisk)

Ditt personnummer (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Utdelningsadress (obligatorisk)

Postnummer och ort (obligatorisk)

Mobilnummer (obligatorisk)

Telefon

Ditt/dina instrument (valfritt)

Jag söker Musik
1:a hand2:a hand3:e/4:e hand

Betygssumma ht åk 9

Kurser

Vad gör våra elever idag?

Felicia Flack

Jag pluggar till Musik- och eventarrangör på Campus Nyköping– som i stort tar sikte på projektledning inom upplevelseindustrin. Innan det har jag varit ett år i Jönköping där jag studerade handelsrätt på Internationella handelshögskolan. Jag startade också upp ett litet eget management/bokningsbolag ”What the FLACK Management”.
Det gav mig så enorma möjligheter att utvecklas! Att träffa likasinnade personer som nu utgör ett härligt kontaktnät och även att varje dag omges med inspirerande och superduktiga lärare. Jag är så sjukt glad över mitt gymnasieval och jag kunde inte varit mer nöjd!
Helt ärligt så hade jag aldrig varit i varken Norrköping eller på Film & Musikgymnasiet förrän ungefär sista dagen före gymnasievalet. Jag och min bästa vän råkade ha ett tågbyte i Norrköping, och av någon anledning fastnade jag för Norra promenadens träd som man kan se från tågstationen. Vid ett spontanbesök blev jag så extremt trevligt bemött och fick en ordentlig tur på skolan. Efter det fanns det inte så mycket att snacka om.
Lokalerna och utrustningen på skolan är verkligen guld! Fantastisk stämning. Lärarna är några av de bästa man någonsin kommer att ha. Stor frihet och möjlighet att utvecklas efter egna mål och förut- sättningar.

Lina Pettersson

Jag pluggar Medie- och kommunikationsvetenskap på Högskolan i Jönköping. Jag har valt PR-inriktningen och trivs jättebra!
Dagen innan sista anmälningsdagen för gymnasieval hamnade jag, egentligen av en ren slump, i Norrköping för att spana in FMG. Det var inte ens öppet hus då, och jag hade aldrig varit i staden innan. Men bemötandet jag fick av både elever och lärare gav mig ett sjukt bra intryck av skolan. Efter att ha sett stämningen, hur hjälpsamma och sköna lärarna var och de fina och fräscha lokalerna var det givet att FMG skulle bli mitt gymnasieval.
Stämningen och miljön, det är en väldigt personlig skola där jag kände mig väldigt hemma. Storleken tror jag gör jättestor skillnad, alla känner alla, både lärare och elever. Och nu när jag har praktiserat på ett flertal andra skolor i Sverige så inser jag hur stor skillnad det gör för elever på alla plan. Sen, ett lite tråkigt svar, lokalerna och läget är hur bra som helst…

Vår produktionsteknik

Vi ger dig de bästa möjligheterna att utvecklas inom din valda profil!

För att göra film eller musikproduktioner behövs förstås både kreativitet och inspiration. Vi på Film & Musikgymnasiet vill att våra elever ska ha möjlighet att få använda bra teknik för att inspireras och entusiasmeras i sitt vardagliga skolarbete.

Evenemang under läsåret

Lunchkonsert

På Film & Musikgymnasiet arrangeras lunchkonserter under hela året.

Konserterna äger rum på vår scen Havet och det är i huvudsak våra egna elever som står i rampljuset, men även andra akter bjuds in.

Lunchkonserterna är ett sätt för eleverna att redovisa sina projekt men också en öppen scen för spontana framträdanden. Konserterna samlar alltid en stor publik som ger härligt positiv respons. Det är ett naturligt och mycket uppskattat inslag på skolan.

Ensemblekonsert

En kväll i december kommer skolans musikelever hålla konsert med låtar från olika genrer på stora scenen på Dynamo.

Elever som läser Ensemble 1 & 2 arrangerar konserten och alla är hjärtligt välkomna. Under läsåret kommer flera konserttillfällen att dyka upp, och stora delar av kurserna är att utveckla sitt scenspråk inför publik.

Det är viktigt att få packa in sig i en turnébuss, åka med kompisarna och leverera musik i andra sammanhang än de vanliga!

Var: Dynamo, Norrköping
När: Meddelas på hemsidan

SÅ VAD VÄNTAR DU PÅ?

Kontakta oss för en prova-på-dag, när DU kan!

011 – 29 09 19

ELLER SÖK NU!