Musik2018-11-20T17:07:01+00:00

För alla framtida musiker

Profilen är främst pop- och rockinriktad och är till för dig som brinner för att spela och skriva musik.

Du arbetar med dina produktioner i en professionell inspelningsstudio med den senaste tekniken. Utbildningen ger en stark musikalisk och teknisk grund för dig som satsar på en framtid som sångare eller musiker.

Du som vill söka till Musik

1. Du som bor i Östergötland anmäler dig på webbsidan www.gymnasiestudera.se

Om du bor utanför Östergötland, gör du ditt gymnasieval via din hemkommun. (Ansökningskod: ESMUS)

2. Du anmäler dig till antagningsprov hos oss genom att fylla i formuläret som finns på den här sidan.

SISTA ANSÖKNINGSDAG ÄR 15 FEBRUARI

Antagningsprov Musik
Du som söker till profilen Musik får göra ett färdighetsprov där du framför en valfri låt samt ett enklare gehörsprov. Ta med noter eller ackord om du vill att vi ska kompa dig. Du kan även spela till en bakgrund (CD eller mp3) eller kompa dig själv om ditt huvudinstrument är sång. Du får också möjlighet att berätta om tidigare erfarenheter och ställa frågor om skolan och utbildningen. Provet äger rum på Film & Musikgymnasiet.

Poäng
Vid varje delprov får du träffa skolans lärare inom respektive ämne. Vi gör minnesanteckningar och poängsätter dina prestationer. Maxpoäng för hela provet är 320 poäng. Till detta läggs poängvärdet av ditt grundskolebetyg (max 320 poäng).
Totalt kan du alltså som mest få 640 poäng. Summan av betyg och prov utgör ditt jämförelsetal vid antagningen. Denna uträkning görs av Gymnasieantagningen. Observera att den första antagningen grundar sig på julbetyget, och är preliminär.

Formulär för ansökan

Ditt förnamn (obligatorisk)

Ditt efternamn (obligatorisk)

Ditt personnummer (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Utdelningsadress (obligatorisk)

Postnummer och ort (obligatorisk)

Mobilnummer (obligatorisk)

Engelska 7100p
Estetisk kommunikation 2100p

Vår produktionsteknik

Vi ger dig de bästa möjligheterna att utvecklas inom din valda profil!
För att göra musikproduktioner behövs förstås både kreativitet och inspiration. Vi på Film & Musikgymnasiet vill att våra elever ska ha möjlighet att få använda den bästa tekniken för att inspireras och entusiasmeras i sitt vardagliga skolarbete.

Evenemang under läsåret

Lunchkonsert

På Film & Musikgymnasiet arrangeras lunchkonserter under hela året.

Konserterna äger rum på vår scen Havet och det är i huvudsak våra egna elever som står i rampljuset, men även andra akter bjuds in. Lunchkonserterna är ett sätt för eleverna att redovisa sina projekt men också en öppen scen för spontana framträdanden. Konserterna samlar alltid en stor publik som ger härligt positiv respons. Det är ett naturligt och mycket uppskattat inslag på skolan.

Ensemblekonsert

En kväll i december kommer skolans musikelever hålla konsert med låtar från olika genrer på stora scenen på Dynamo.

Elever som läser kursen Ensemble arrangerar konserten och alla är hjärtligt välkomna. Under läsåret kommer flera konserttillfällen att dyka upp, och stora delar av kurserna är att utveckla sitt scenspråk inför publik. Det är viktigt att få packa in sig i en turnébuss, åka med kompisarna och leverera musik i andra sammanhang än de vanliga!

Var: Dynamo, Norrköping
När: Meddelas på hemsidan