Scen & Artist2018-03-12T07:17:26+00:00

Mot de stora estraderna

FÖR DIG SOM VÄLJER PROFILEN SCEN & ARTIST ÄR DET SCENENS STRÅLKASTARLJUS DU LOCKAS AV,
SCENEN I ALLMÄNHET & ARTISTERI I SYNNERHET.

Profilen Scen & Artist innehåller en blandning av sång, teater och dans. Du får sjunga pop, rock, blues, visor och musikal, och lär dig såväl teknik som uttryck i de olika stilarna – det en artist bör kunna. Varje moment avslutas med en konsert för publik. Vi jobbar även med inspelning. På teaterlektionerna arbetar vi med auditionträning, berättarkonst, improvisation och scennärvaro. Du får prova på en rad olika dansstilar som jazz- show- och streetdance. Under utbildningens tre år kommer du att vara med om större och mindre scenproduktioner. Så om du har rösten ska vi hjälp dig att höras. Om du har viljan ska vi se till att du får känna scenens magi!

För dig som vill söka till Scen & Artist

1. Du som bor i Östergötland anmäler dig på webbsidan www.gymnasiestudera.se

Om du bor utanför Östergötland, gör du ditt gymnasieval via din hemkommun. (Ansökningskod: ESMUS)

2. Du anmäler dig till antagningsprov hos oss genom att fylla i formuläret som finns på den här sidan.

SISTA ANSÖKNINGSDAG ÄR 15 FEBRUARI

Antagningsprov Scen & Artist
Du som söker till profilen Scen & Artist kommer att få göra två färdighetsprov:

• Sångprov (Du får en obligatorisk låt hemskickad som du ska framföra. Du framför även en låt som du valt själv. Ta med noter eller ackord om du vill att vi ska kompa dig. Du kan även välja att kompa dig själv eller sjunga till en bakgrund (CD eller mp3/Spotify etc).

• Teaterprov (Du ska framföra en text som du får hemskickad. Du kommer även att få göra några improvisationsövningar.)

Du får också möjlighet att berätta om tidigare erfarenheter och ställa frågor om skolan och utbildningen. Proven äger rum på Film & Musikgymnasiet.

Poäng
Vid varje delprov får du träffa skolans lärare inom respektive ämne. Vi gör minnesanteckningar och poängsätter dina prestationer. Maxpoäng för hela provet är 320 poäng. Till detta läggs poängvärdet av ditt grundskolebetyg (max 320 poäng).
Totalt kan du alltså som mest få 640 poäng. Summan av betyg och prov utgör ditt jämförelsetal vid antagningen. Denna uträkning görs av Gymnasieantagningen. Observera att den första antagningen grundar sig på julbetyget, och är preliminär.

Ditt förnamn (obligatorisk)

Ditt efternamn (obligatorisk)

Ditt personnummer (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Utdelningsadress (obligatorisk)

Postnummer och ort (obligatorisk)

Mobilnummer (obligatorisk)

Dramapedagogik 1100p
Entreprenörskap100p

Vår produktionsteknik

Vi ger dig de bästa möjligheterna att utvecklas inom din valda profil!
För att göra film eller musikproduktioner behövs förstås både kreativitet och inspiration. Vi på Film & Musikgymnasiet vill att våra elever ska ha möjlighet att få använda bra teknik för att inspireras och entusiasmeras i sitt vardagliga skolarbete.

Evenemang under läsåret

Tvåornas musikal

Hittills har vi sett Gangster, The Wiz, Is there life after Highschool, Pirate musical, Häxhammaren, Törnrosa, iLife, Viruzzz & Normal.

Årets musikal, med våra Scen- och Artisttvåor samt övriga tvåor som har valt kursen Estetisk kommunikation 2, skräddarsys ännu en gång för deltagarna. Lärarna i ämnet, Nettan & Lasse, låter sig inspireras av det som rör sig bland våra elever & i vår omvärld. Utifrån detta skrivs manus & musik. I år kommer vi att röra oss i en inte allt för avlägsen framtid där vi stiftar bekantskap med artificiell intelligens, AI …

Mer detaljerad info kommer under våren att dyka upp på vår hemsida.

Blues & Blandat

Under hösten sjunger vi blues i Scen & Artist, årskurs 2.

I samarbete med Restaurang Saliga Munken fortsätter vi med de senaste årens succéer och genomför ytterligare en skönt blåtonad konsert på temat ”Blues & Blandat”. Kom i tid så slipper du stå, sittplatserna tar snabbt slut!

Var: Saliga Munken, St Persgatan 80
När: Meddelas på vår hemsida

Viskväll

Här gör eleverna som går Scen & Artist på Film & Musikgymnasiet sitt första framträdande.

Det brukar bli en intim höstkväll med visor, fika och trevligt umgänge. Detta evenemang brukar vara lika uppskattat av elever som föräldrar.

Var: Film & Musikgymnasiets scen ”Havet”
När: Meddelas på hemsidan

Jazz på Crescendo

Årskurs 3, Scen & Artist avslutar sin utbildning med en svängig ”jazzy” konsert i samarbete med den legendariska musikföreningen Crescendo.

Eleverna framför nya och gamla jazzlåtar tillsammans med handplockade musiker från när och fjärran. Kom till Crescendo och upplev jazzhistoria i både miljö och repertoar.

F&M goes Classic

I årskurs tre får eleverna från Scen och artist prova på den klassiska repertoaren.

Den kursen avslutas med en stämningsfull konsert där mikrofoner och högtalare ersätts av en flygel och levande ljus. Vi framför solo- och ensemblesånger från Bach till vår tid.

Var: Meddelas på vår hemsida
När: Meddelas på vår hemsida