Nya profiler på Estetiska programmet gör Norrköping än mer unikt. Inför höstterminen hösten 2016 utvecklar Film & Musikgymnasiet estetiska programmet med en helt ny profil: Skrivande. Denna profil tillsammans med vår Film och visuell design samt Scen och artist gör Norrköping unikt i regionen.

Vi breddar också vårt nuvarande utbud med ytterligare en profil inom inriktningen Musik. Film & Musikgymnasiet är ett renodlat estetiskt gymnasium som drivs av Studiefrämjandet i Östergötland. Vi har Estetiska programmet med inriktningarna Estetik och media samt Musik. Estetiska programmet är studieförberedande och unikt genom sin kombination av kreativitet, konstnärlighet och vetenskaplighet.

Idag finns ingen gymnasieskola i Östergötland som erbjuder kreativt skrivande som fördjupning inom ramarna för Estetiska programmet.

Profilen Skrivande ligger inom inriktningen Estetik och media, och kommer att innehålla kreativt skrivande i olika former och genrer, muntligt och skriftligt berättande, grafisk formgivning och medieproduktion. Fokus ska ligga på att lära sig utveckla texter från idé till produkt. I profilen ingår också att läsa, analysera och reflektera över skönlitteratur.

Vi kommer också att erbjuda en ny pop- och rockinriktad profil inom inriktningen Musik. Den är uppbyggd omkring instrument/sång samt ensemblespel, och fokus ligger på att spela och skriva musik.

Tisdag 17 november klockan 12.45 presenterar vi de nya profilerna och vår nya hemsida tillsammans med sång, musik, film och gäster på skolans egen scen Havet! Varmt välkomna!

Läs mer om vår nya profil skrivande här!

Ladda ner vår pressrelease här!

Var: Tisdag 17 november klockan 12.45
När: Film & Musikgymnasiet, Havet