För dig som älskar ordet

Det här är en profil för dig som älskar att skriva och berätta! Skrivarprofilen ger dig möjligheter att utvecklas som skribent och öka din medvetenhet om processen och hantverket bakom skrivandet.

Lärare berättar

Om profilen

Ansökningskod: Estetik & media (ESEST)

Profilen innehåller kreativt skrivande i form av noveller, poesi, manus och delar av längre texter, muntligt och skriftligt berättande, grafisk formgivning och medieproduktion.

Detta fokuserar vi på

• Kreativt skrivande
  • Muntligt berättande
  • Typografi
  • Noveller, poesi och manus
  • Grafisk formgivning
  • Medieproduktioner

Vad hände efter studenten?

Atilla Yoldas

Vad gör du nu?
Jag arbetar som reporter och krönikör på Expressen.

Spelade val av gymnasieskola någon roll?
Absolut. Att få gå en estetisk linje med fokus på kreativt arbete har påverkat mig som person oerhört mycket. Skrivandet kom senare, men en känsla för dramaturgi, viljan att framkalla känslor hos mottagaren och drivkraften att påverka och förändra väcktes under min tid på Film & Musikgymnasiet. Hade den nya linjen med inriktning på skrivande funnits när jag började på gymnasiet hade jag inte tvivlat en sekund.

Därför valde jag Film & Musikgymnasiet:
Jag ville ha en blandning av teori och praktik och hade ett brinnande intresse för film och visuell design. Jag ville ha en grundpelare av ämnen att luta mig mot, men också få ett utlopp för min kreativa sida.

Tre bra grejor med skolan:
1. En perfekt blandning av teori och praktik 2. Det finns något ämne för alla 3. Att gå till FMG varje dag är mer än att ”gå till skolan”. Det är som att komma hem till sin