Utlysning av tjänst: Gymnasielärare i svenska, svenska som andraspråk och historia

Verksamhetsbeskrivning
Film & Musikgymnasiet är ett renodlat estetiskt gymnasium, beläget mitt i Norrköpings inspirerande industrilandskap. Skolan har funnits sedan 2004 och präglas av kreativitet och samarbete. På Film & Musikgymnasiet finns inriktningarna musik (Scen & artist, samt Musik) och estetik och media (Ljudproduktion, Film & visuell design, samt Skrivande). Vi har även ett fåtal elever som läser Introduktionsprogrammet. Skolan har 150 elevplatser och ca 20 anställda. Huvudman är Studiefrämjandet Östergötland, som driver skolan helt utan vinstintresse och med folkbildning som pedagogisk grundidé. Studiefrämjandet är ett ideellt, partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund med verksamhet i hela landet. Film & Musikgymnasiet är den enda gymnasieskola som drivs av Studiefrämjandet. Sedan 2018 har försteläraruppdrag på skolan varit inriktade mot förebyggande och hälsofrämjande elevhälsoarbete.

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa i kurser i svenska och svenska som andraspråk, på Introduktionsprogrammet och Estetiska programmet, samt i Historia 1b på Estetiska programmet. Mentorskap kan komma att ingå i tjänsten. Eventuellt kan undervisning i andra ämnen, samt uppdrag som resurslärare också komma att vara aktuellt, beroende på behörighet, intresse och behov i verksamheten.

Vi ser gärna att du har specialpedagogisk kompetens och/eller erfarenhet, och det är viktigt att du har intresse för kreativa arbetssätt. Samarbete är för dig något spännande, konstruktivt och naturligt. Du är lyhörd och flexibel i mötet med eleverna, genuint intresserad av kommunikation och av att bygga relationer till så väl elever som kollegor.

Utbildning/Erfarenhet
Vi söker en utbildad lärare med behörighet att undervisa i svenska och historia upp till gymnasienivå. Behörighet att undervisa även i ex. svenska som andraspråk, naturkunskap, idrott eller musik är meriterande, likaså specialpedagogisk kompetens. Vi ser gärna att du som söker har några års erfarenhet av yrket.

  • Varaktighet: Vikariat t.o.m. 2021-03-30, med ev. möjlighet till förlängning.
  • Tillträde 2020-08-03
  • Arbetstid 30-100% beroende på kompetens och behörighet.
  • Tjänsten är ett vikariat under föräldraledighet och tjänstledighet. Rekrytering sker löpande
  • Kontaktpersoner Maria Björkenborn, rektor, 0765-49 09 20, maria.bjorkenborn@studieframjandet.se
  • Sista ansökningsdag 2020-05-31
  • Övrigt om ansökan Vid frågor kontakta rektor Maria Björkenborn på maria.bjorkenborn@studieframjandet.se eller 0765-49 09 20

Ansökan via e-post maria.bjorkenborn@studieframjandet.se

Kompetens Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i svenska och historia t.o.m. gymnasiet och gärna även i ytterligare ämnen och gymnasiekurser.